Account Maker  IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  
Latest Topics
Topic
History
Written by
tak dla beki XD
Drogi LAronie
DBRedemption Beat Fast Exp
500 lvl : )
[Unban] Jinvegeta kurwa obczaj wkoncu -.-
[Kupie] TAB
Poradnik o miejscach znajdowania się potworów ;P
Co dalej z DBR - Informacje, domena, remake!
Nowe Forum
[macro use] Czerwony
Sro Sty 08, 2020 11:12 pm
Sob Cze 04, 2016 9:00 pm
Nie Lis 17, 2013 5:01 pm
Sob Paź 12, 2013 12:34 pm
Sob Lut 16, 2013 2:43 pm
Pią Lut 15, 2013 1:30 pm
Pią Lut 15, 2013 11:44 am
Czw Lut 14, 2013 7:14 pm
Czw Lut 14, 2013 12:16 pm
Czw Lut 14, 2013 9:41 am

Reklama, promocja, ogólne.

Go down 
5 posters
AutorWiadomość
Teridos Mistrzem
Gracz
Teridos Mistrzem

Reputacja : 6
Państwo : Poland
Poziom ostrzeżeń : 0 ostrzeżeń

Reklama, promocja, ogólne. Empty
PisanieTemat: Reklama, promocja, ogólne.   Reklama, promocja, ogólne. EmptyWto Lis 27, 2012 7:43 pm

Reklama/promocja:
Niby server wrzucony na otsserv list'e, niby reklamujecie, ale szczerze mówiąc efektów nie ma. W tym momencie 8 userów online, nie jest to za pokaźna suma. Server jest dobry, grałem na betach - podobał mi się. Jednak brakuje wam determinacji w reklamie, dodawania servera na masę toplist, wymian z innymi serverami, czy wciskanie banerów i buttonów gdzie tylko się da : /. Serwery typu "DBL" z reguły są bardzo rozchwytywane (czyt. swego czasu DBM). Więc tu jest coś nie tak. Brakuje wam kilku ludzi od reklamy, na forum na 100% zgłosiło by się kilku maniaków którzy dla 7 dni pacc'a wrzuciliby server na milion toplist i zapytali o milion wymian innych serverów/for itp. Wystarczy tylko chcieć i dać odpowiednie nagrody...

Ogólne:
Nie gram tu, z powodu braku czasu, braku playerów czy też może z powodu administracji, nie wiem... lecz wiem, że brakuje wam władzy, osób którzy będą trzymać server w "ryzach". Proponowałbym wybrać jakiegoś bannera który wchodziłby kilka razy dziennie i sprawdzał ludzi czy nie bocą, bo z tego co słyszałem wystarczy tylko postawić tu bota i lvl gotowy.

Podsumowanie:
- Zatrudnić 2-3 osoby "reklamujące".
- Dodać DBR'a na wszystkie możliwe Toplisty, listy ots'owe jakie są. (Z ciekawym opisem)
- Wybrać z pośród graczy, ludzi zaufanych czy kogo tam macie, godnego, wchodzącego 2-3 razy dziennie na 10-20 min bannera.

Pis joł.
Powrót do góry Go down
LAron
Twórca Serwera
LAron

PisanieTemat: Re: Reklama, promocja, ogólne.   Reklama, promocja, ogólne. EmptyWto Lis 27, 2012 8:03 pm

Zrobiłem już jeden konkurs na reklamę to nikt się nie zgłosił, dostępny jest kod do reklamy więc jeżeli ktoś by się zaangażował i reklamował to na pewno przewidział bym jakiś bonus.

Co do władzy z czasem wybiorę tutorów więc proszę się udzielać ;p
Powrót do góry Go down
Dudas
Gracz
Dudas

Reputacja : 1

PisanieTemat: Re: Reklama, promocja, ogólne.   Reklama, promocja, ogólne. EmptyWto Lis 27, 2012 9:29 pm

Dokładnie, zgadzam się w 100% z wszystkim co napisałeś a w szczególności o tych botach ;]
Powrót do góry Go down
taifun123
Gracz

Reputacja : 0

PisanieTemat: Re: Reklama, promocja, ogólne.   Reklama, promocja, ogólne. EmptyWto Lis 27, 2012 9:29 pm

na dblu swego czasu mozna bylo na forum reklamowac wszystko teraz nic z tego Very Happy 5 sekund temat zablokowany i warn/zakaz wstepu na forum Smile wczoraj reklamowalem ;x
Powrót do góry Go down
MysticGoku
Gracz
MysticGoku

Reputacja : 15
Poziom ostrzeżeń : 1/4 ostrzeżeń

PisanieTemat: Re: Reklama, promocja, ogólne.   Reklama, promocja, ogólne. EmptyWto Lis 27, 2012 10:02 pm

mam bana moja wypowiedz na ten temat moze byc dwuznaczna.. ale :

Mysle ze res charów + odliczanie daloby cudny efekt.. ludzie wchodzacy na strone patrzacy o duzo lvl ponad +200, +300 nie gram.. mentalnosc ludzka jest taka zeby byc najlepszym.. (rozumiem jak skrytykujecie ta opcje) ale z tego co przegladam ots to jest mega duzo osob.. aa gralem tu tez i jest fajna metalnosc gry..

w tym czasie zatrudnic gosci od reklamy
BN-ów
dodać lub zmienic kilka rzeczy i jazda z OTS..
Powrót do góry Go down
taifun123
Gracz

Reputacja : 0

PisanieTemat: Re: Reklama, promocja, ogólne.   Reklama, promocja, ogólne. EmptyWto Lis 27, 2012 10:10 pm

MysticGoku Smile popieram cie Smile ale pierwsze co to ja bym zmienił nazwę servera Happy Smile DBR kojarzy mi sie z DB Reactivion Smile ots byl na małym expie lagi nie bylo dedyka jak ja wbiłem na top liste mowie sobie o jakis nowy serverek zagram patrze DBR ;x to juz mowie o kurde to nie dla mnie ale mowie inny gm Laron tam byl Elmo to moze być cos nowego i wbiłem Smile nie ukrywam ze res harow by sie tez przydał Smile + jakies konkursy i by byli gracze teraz jestem w trakcie latania i reklamowania po serverach otsa;) nie zaszkodziło by tez dodanie kogoś do administracji:) ogarneli by server bo teraz wchodze na server 7 graczy 5 botów;x i tyle
Powrót do góry Go down
MysticGoku
Gracz
MysticGoku

Reputacja : 15
Poziom ostrzeżeń : 1/4 ostrzeżeń

PisanieTemat: Re: Reklama, promocja, ogólne.   Reklama, promocja, ogólne. EmptyWto Lis 27, 2012 10:18 pm

dziekuje.

ja też rozpowszechniam.. bylem na los i takich tam servach naruto i wodbo.. mam 7 aa cholernie mi sie nudzi.. nie wiem czy dla udowodnienia mam robic ss czy cos takiego..

co do zmiany nazwy tez sie zgodze.. fajna opcja jest tez dodanie addonów(wiem troche z dbm i nie wiem co do za protokół tibi) ale jednak...

co do sag mozna by bylo zmienic to ze one daja expa troche to beznadziejne.. w niektorych mogly by... ale fajnie bylo by dostac przypuśćmy siłe albo hp mane kase czy nietypowy item potrzebny do questa... i zmienic to ze sagi mozna odrazu all.. wprowadzic czekanie przypuśćmy dzien lub kilka.. do kolejnej sagi(effect hodb) ale to sie sprawdza..

zrobic cos co poprawi handel w grze.. bo ja grajac od 1 do 210 lvl prawie nie mialem kasyy.. puki nie zaczlem sell tone items..

skoro to transy z hodb mozna by bylo wprowadzic last trans na 500 lvl.. bo na 350 to 7 dni i jest last... wiec potem all sagi.. questy... i nie graja ludzie bo nie ma po co...
Powrót do góry Go down
Teridos Mistrzem
Gracz
Teridos Mistrzem

PisanieTemat: Re: Reklama, promocja, ogólne.   Reklama, promocja, ogólne. EmptyWto Lis 27, 2012 11:18 pm

@LAron, Szczerze mówiąc to na żadnej z toplist nie widziałem tego servera : /.
- Kolejne propozycje:

- Konkurs na filmik promujący DBR.
( Ma być pokazane, troche pvp, troche expa, kilka screenów, ogółem to co najlepsze)

- Wrzuć Buttony oraz bannery (o ile tak owe posiadacie) to może jak znajdę kapkę czasu to pododaje was na Top-listy...
Ewentualnie wyślij mi je na PW/GG.

- Tutorów, tutorów... nie są Oni aż tak potrzebni. Chodzi mi o jakiegoś BN'a który by wbijał i czyścił tych co biegają na botach Very Happy.

- Jakiś moderator by się przydał na forum, obowiązkowo musi znać ortografię... W niektórych tematach jest duży spam.

- Wrzucanie na forum czyjegoś servera tej reklamy co jest podana nie jest dobre. Przynajmniej jeżeli jest to zakazane w regulaminie... Takie coś jest czystym kretynizmem i pokazaniem "niższości" servera, niestetyale tak jest...

PS: Jak wbijam na forum i chce wejść na jakiś temat/dział to często wyskakuje mi informacja, że "wygrałem coś tam coś tam"... próba wyłączenia równa się z jej powieleniem, wielokrotnym... ;/
Powrót do góry Go down
Teridos Mistrzem
Gracz
Teridos Mistrzem

PisanieTemat: Re: Reklama, promocja, ogólne.   Reklama, promocja, ogólne. EmptyWto Lis 27, 2012 11:29 pm

Dodałem kilka topek, można już w nie klikać, ale muszą zaakceptować żebyśmy się na nich pojawili...
(Jak zrobicie to dodam bannery do topek, żeby ładniej to wyglądało)

[You must be registered and logged in to see this link.]

BANNER KTÓRY DODAŁ LARON MOŻECIE WRZUCAĆ W PODPISY NA WASZYCH KONTACH NA INNYCH FORACH O TEMATYCE DRAGON BALL / OTS.

[You must be registered and logged in to see this link.]

Ostatnio zmieniony przez Teridos Mistrzem dnia Sro Lis 28, 2012 12:55 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Go down
LAron
Twórca Serwera
LAron

PisanieTemat: Re: Reklama, promocja, ogólne.   Reklama, promocja, ogólne. EmptySro Lis 28, 2012 10:44 am

Reklama na forum - post:
(Kliknij na Spoiler aby zobaczyć więcej)
Spoiler:

Banner Dragon Ball Redemption:
(Kliknij na Spoiler aby zobaczyć więcej)
Spoiler:
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Reklama, promocja, ogólne.   Reklama, promocja, ogólne. Empty

Powrót do góry Go down

Reklama, promocja, ogólne.
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Ogólne OJOJOJ
» Reklama serwera - pomóż reklamować DBRedemption!
» Ogólne - Bugi na Nowej Becie

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: Serwer :: Pomysły - poczekalnia-
Skocz do: