Account Maker  IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  
Latest Topics
Topic
History
Written by
tak dla beki XD
Drogi LAronie
DBRedemption Beat Fast Exp
500 lvl : )
[Unban] Jinvegeta kurwa obczaj wkoncu -.-
[Kupie] TAB
Poradnik o miejscach znajdowania się potworów ;P
Co dalej z DBR - Informacje, domena, remake!
Nowe Forum
[macro use] Czerwony
Sro Sty 08, 2020 11:12 pm
Sob Cze 04, 2016 9:00 pm
Nie Lis 17, 2013 5:01 pm
Sob Paź 12, 2013 12:34 pm
Sob Lut 16, 2013 2:43 pm
Pią Lut 15, 2013 1:30 pm
Pią Lut 15, 2013 11:44 am
Czw Lut 14, 2013 7:14 pm
Czw Lut 14, 2013 12:16 pm
Czw Lut 14, 2013 9:41 am

Uwagi dot. servera.

Go down 
5 posters
AutorWiadomość
Teridos Mistrzem
Gracz
Teridos Mistrzem

Reputacja : 6
Państwo : Poland
Poziom ostrzeżeń : 0 ostrzeżeń

Uwagi dot. servera. Empty
PisanieTemat: Uwagi dot. servera.   Uwagi dot. servera. EmptyPon Gru 10, 2012 5:46 pm

Cześć...
Chciałbym by w tym temacie wypowiedzieli się ludzie grający na serverze, mogliby podać rzeczy które nie podobają im się w serverze i przez które liczba graczy z trudem przekracza dziesięciu. Sam rozpocznę, nie grałem za dużo, ale już przy samym zalogowaniu się rzuciło mi się w oczy kilka rzeczy. W dodatku mogli by też podać powody dla których jest mało osób na ots'ie.

1) Brak dobrej reklamy.
Patrząc na podobny server który niestety upadł przez niekompetentnych adminów (Dragon Ball Monogatari) i ich gigantyczną reklamę (posty o ich serverze znajdowały się wszędzie, na każdym portalu tibijskim, na każdym spisie ots'ów) moglibyście się na nich po wzorować. Servery były bardzo podobne, więc uważam że ten zasługuje na 70 aktywnych playerów...

2) Same boty.
Wbiłem na server, jestem zielony. Okej napiszę do kogoś o pomoc... w grze online 10 osób, żadna nie odpisuje... 4-5 może afkuje, reszta boci... Ykhm, po co mam grać z botami?

3) Brak Fresha?
Jak widzę LAron wziął się ostro w ryzy z robotą, jednak to chyba nie wystarcza. Osób jest tragicznie mało, moglibyście wybrać kogoś, uruchomić Fresha (żeby pisał czasem na forum, na prawdę to poprawia morale servera, jeżeli obydwaj admini się udzielają na bieżąco). W dodatku wybrać kilku ludzi od reklamy... nie robić konkursu, lecz zapytać czy ktoś ma ochotę za dużo nagrodę troszkę popracować. Zgłosiło by się kilka osób, które by reklamowały na różnych portalach, topkach...

4) Mapa.
Strasznie bajkowa, dziecinna... niby ładniejsza od tej z DBL'a, ale mnie osobiście odrzuca bardzo "LOG'owy" wygląd... można by było chociaż dodać możliwość wybrania sobie 2 outifitów postaci, DBL'owego i LOG'owego.

5) Brak poradnika - Pierwsze Kroki dla zielonych.
Początki są trudne i to na nich się najczęściej odpada... poradnik co i jak oraz jak zdobyć 50 lvl, wyjść z rooka, przydałby się bardzo. (Poradnik ładnie zrobiony można by było umieścić na głównej stronie servera).

6) Małe zainteresowanie na forum...
Nawet napieprzanie w jakieś głupie gry typu "x czy y" powoduje to że nowy gracz widzi że ktoś tu wchodzi, a nie że tydzień jest cisza i jeden marny post się pojawia... przydałoby się życie!

7) Chęć reklamy ze strony Administracji.
Uważam, że jeżeli macie dobry server, to rozreklamowanie go przez WAS powinno być podstawą. Szczerze mówiąc to robicie to, lecz nieskutecznie. Podwoić, potroić wysiłki, gracze na pewno się znajdą.

8] Nazwa
DBR, za bardzo kojarzy się z Dragon Ball Reactivation... może to być mały czynnik który powoduje to, że graczy jest mało, coraz mniej.

9) Restart, małe zamieszanie?
Przydałby się restart, dodanie jakiegoś sporego up'a, w tedy zrobienie reklamy, zachęcenie ludzi, np zmiana nazwy, niektóre wystroje zmienić. Zachęcić ludzi to tego by zaczęli tu grać. Podać wiele argumentów, dla mnie np głównym atutem jest to, że server jest wzorowany na DBL'u, lecz ma mniej h-lvlów oraz zerowe lagi...

Wypowiadajcie się ludzie, chyba że chcecie grać w 7 na serverze, albo jak jara was wybocenie 500 lvl'a na pustym serverze... : / [You must be registered and logged in to see this image.]
Powrót do góry Go down
LAron
Twórca Serwera
LAron

PisanieTemat: Re: Uwagi dot. servera.   Uwagi dot. servera. EmptyPon Gru 10, 2012 6:44 pm

1) Postaram się zrobić reklamę na większą skalę lecz nie mam czasu, jeżeli by ktoś chciał to zachęcam przewiduje pewne nagrody.

2) W najbliższej aktualizacji dojdzie system Anti-bot więc zmniejszy się liczba graczy używających wszelakich programów.

3) To już nie moja sprawa,

4) Postaram się coś takiego wprowadzić, ale dojdzie coś jeszcze związane z postaciami, za niedługo się przekonacie.

5) Ahh, poradniki wy powinniście robić ale jak muszę to zrobię.

6) Postaram się coś rozruszać forum.

7) Jak w punkcie pierwszym.

Cool Hmm, co do nazwy, trudno wymyślić coś oryginalnego bo zaraz się ktoś przyczepi, ale jak macie propozycje to są mile widziane.

9) Restart zrobię w odpowiednim momencie, narazie możecie grać bez obaw.
Powrót do góry Go down
Leriodos
Gracz
Leriodos

Reputacja : -7
Poziom ostrzeżeń : 1/4 ostrzeżeń

PisanieTemat: Re: Uwagi dot. servera.   Uwagi dot. servera. EmptyPon Gru 10, 2012 7:00 pm

Restart na serverze? To byłaby porażka... Gdyby można było, to bez resa. Zaczną grać ludzie, dotychczas bodajże gra 8 osób.. Taki 600 lvl sie przyda dla newbie, tylko by był pomocny..
Powrót do góry Go down
Teridos Mistrzem
Gracz
Teridos Mistrzem

PisanieTemat: Re: Uwagi dot. servera.   Uwagi dot. servera. EmptyPon Gru 10, 2012 7:11 pm

Restart będzie w 100% konieczny... te lvl'e co są teraz są wbite wyłącznie na botach... Smile.
Powrót do góry Go down
Kazuma
Gracz
Kazuma

Reputacja : 0

PisanieTemat: Re: Uwagi dot. servera.   Uwagi dot. servera. EmptyWto Gru 11, 2012 12:17 pm

Co do lvl.. to na 200 lvl jak zaczniesz robić sagi to wpada Ci jakieś 130 lvl wiec w sumie masz 330 lvl i dobicie 20 lvl na biotsufulach to jest jakieś no dajmy 3h. A 200 lvl się wbija 3-5 dni z palcem w nosie.. Więc jak się pykać nie umie to się płacze o restarta ;|
Powrót do góry Go down
Ryu
Gracz
Ryu

Reputacja : 0

PisanieTemat: Re: Uwagi dot. servera.   Uwagi dot. servera. EmptyPon Gru 17, 2012 3:35 am

350 lvl może i się wbija w 3-5 dni ale dla osoby, która ma dostęp do eq i zna serwer/mapę. Osoba zielona nie będzie wiedzieć gdzie pójść itp.

Cytat :
Restart na serverze? To byłaby porażka... Gdyby można było, to bez
resa. Zaczną grać ludzie, dotychczas bodajże gra 8 osób.. Taki 600 lvl
sie przyda dla newbie, tylko by był pomocny..
Taki 600lvl ma w dupie newbie. Latałem po całym serwerze i się pytałem czy ktoś mi by podpowiedział gdzie zdobyć banda... Każdy hlvl afczył na trainach. Jedna osoba (co prawda nie 600 ale wyższa poziomem i bardziej obeznana na serwerze niż ja) odpowiedziała, że z mumii ale nie chce jej się iść. Bądź co bądź jest mu wdzięczny, że przynajmniej odpowiedział ale i tak nie widziałem innego wyjścia niż paść i expić na trawce.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Uwagi dot. servera.   Uwagi dot. servera. Empty

Powrót do góry Go down

Uwagi dot. servera.
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Pytanie odnośnie stanu servera

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach