Account Maker  IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  
Latest Topics
Topic
History
Written by
tak dla beki XD
Drogi LAronie
DBRedemption Beat Fast Exp
500 lvl : )
[Unban] Jinvegeta kurwa obczaj wkoncu -.-
[Kupie] TAB
Poradnik o miejscach znajdowania się potworów ;P
Co dalej z DBR - Informacje, domena, remake!
Nowe Forum
[macro use] Czerwony
Sro Sty 08, 2020 11:12 pm
Sob Cze 04, 2016 9:00 pm
Nie Lis 17, 2013 5:01 pm
Sob Paź 12, 2013 12:34 pm
Sob Lut 16, 2013 2:43 pm
Pią Lut 15, 2013 1:30 pm
Pią Lut 15, 2013 11:44 am
Czw Lut 14, 2013 7:14 pm
Czw Lut 14, 2013 12:16 pm
Czw Lut 14, 2013 9:41 am

Oslabienie [MSB]

Go down 
+9
ozzyzard
Promyczek
Katalonczyk
Dudas
Teridos Mistrzem
Boyka
Michaelo
Fresh
Czeko
13 posters
AutorWiadomość
Czeko
Gracz
Czeko

Reputacja : 0
Państwo : Poland
Poziom ostrzeżeń : 0 ostrzeżeń

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 5:49 am

Witam!

Moja sugestia jest taka, aby zmniejszyć hity[uderzenia] jakie zadajemy z MSB,(czyt. Magic snowball)

Pewnie zadajecie sobie pytanie dlaczego skoro to ma tylko +50 ataku i szansa, że nasz cios trafi w kogoś wynosi 80%. To jest śmieszne, gdy podchodzi do mnie 150 namek i bije 1hit 0.6 sec po 3.5k. W tedy nasuwa się pytanie jak mam się helać, gdy mam 170 lvl i 8k hp, przecież to jest wręcz niemożliwe, za razem nie realne.

Proszę o zmniejszenie zadawanych ciosów z MSB.

Pozdrawiam
Powrót do góry Go down
http://uTygryska.eu
Fresh
Twórca Serwera
Fresh

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 10:44 am

Musi się wypowiedzieć w tym temacie większość graczy. Ew. sugestie też są mile widziane odnośnie hitów z rękawic i balli na daną chwilę.

Tak więc zapraszam do dyskusji w tym temacie innych graczy!
Powrót do góry Go down
https://dbredemption.forumpl.net
Michaelo
Gracz
Michaelo

Reputacja : -7
Poziom ostrzeżeń : 1/4 ostrzeżeń

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 12:31 pm

Ja powiem tak ze te balle ktore sa zrobione stanowczo maja za duzo ataku jaka profesja ma szanse z nimi na odleglosc zadna bo nawet nie podlecimy do nich dlaczego my sie mamy meczyc profesjami typu goku,brolly a oni nie np.gohan,c17
Hity z glove sa dobre jest jak przystalo z santa glove byla przesada z 48atk ale jest to juz naprawione wiec nie wiem czemu msb nie jest naprawione msb max 36atk 75% trafienia a g ball powinien 80% zamiast 90%. Dajcie innym profesja bic sie z gohanami,c17 niż oni sami miedzy sobą bo jak zarazie jesteśmy bez żadnych szans z nimi. Proszę nie zapominać ze maja jeszcze sworda bardzo dobrego wiec niech nie plączą ze nic nie bd bili z balli bo to i tak bd dużo
Powrót do góry Go down
Boyka
Gracz
Boyka

Reputacja : -13
Poziom ostrzeżeń : 4/4 - zbanowany

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 12:37 pm

Narazie to balle i glove sa bezuzyteczne bo jest spam czarow we wszystko Big Smile tyle tu nawet nie zaznaczasz ludzi tylko spelle spamujesz
Powrót do góry Go down
Teridos Mistrzem
Gracz
Teridos Mistrzem

Reputacja : 6

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 2:15 pm

Pytałem ostatnio LArona czy nie zmniejszą htów z balla. Odpowiedział mi, że najprawdopodobniej tak. Balle powinny mieć mniejszy DMG niż bronie które biją z bliska. Przewaga dystansu dużo daje, a więc uważam że balle powinny mieć mniejszy dmg Smile.
Powrót do góry Go down
Dudas
Gracz
Dudas

Reputacja : 1

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 4:29 pm

Również popieram ten pomysł, taki namek i tak ma spore hity z choby+kulka bez szans na pvp praktycznie ;p
Powrót do góry Go down
Katalonczyk
Gracz

Reputacja : 2

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 4:47 pm

profesje które walą z balli nie mają czaru furie wiec nie bija jakoś niewyobrażalnie duzo, i jednak jest 20% szans ze nie trafimy a z glovów bijemyza kazdym razem i przy 100rage+ 2 santa glove bijemy jak pojeb...ni. Smile
Powrót do góry Go down
Promyczek
Helper (Trial Tutor)
Promyczek

Reputacja : -3
Poziom ostrzeżeń : 2/4 ostrzeżeń

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 5:19 pm

Moja propozycja polega na zmniejszeniu ogólnego dmg z gloverów/balli jaki dostajemy na lvl, ponieważ ja bije z MSB po 10k a z G balla po 7-8k. Jednak inne profesje też mają duży dmg z gloverów, a jak zdobędą mistic to będą bić więcej niż dystansowi gracze z MSB do tego ball ten ma tylko 3 kratki range. Bardzo łatwo więc można się zbliżyć do przeciwnika, a glover ma nie dość, że dużo ataku to jeszcze Def, który sprawia iż bijemy mniej.

Moim zdaniem powinno się zmniejszyć ogólny dmg ataku z rąk wszystkich profesji, położyć większy nacisk na skille i zmniejszyć szybkość wbijania attack speed'a ponieważ w porównaniu do innych skilli idzie on porażająco szybko.
Powrót do góry Go down
Boyka
Gracz
Boyka

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 6:12 pm

i tak wogole sie z balli i gloverow nie bije to jeszcze ich damage zmniejszyc ?Very Happy tu spam spelli fajne pvp Big Smile
Powrót do góry Go down
Czeko
Gracz
Czeko

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 6:29 pm

Jaki spam z czarów Kolego.. Po prostu należy zwolnić szybkość chodzenia.. Bo Bukujutsu daje za szybkie chodzenie.. I jaki spam Spelli. Masz Exh. Po prostu wynika z tego, że:
-Zwolnić prędkość którą daje na Bukujutsu.
-Zmniejszyć minimalnie obrażenia z Ball'i i Blastów.
-Wyrównać trochę Ball'e i Glover'y

I pvp inaczej by wyglądało.. Nie dało by rady uciec tak szybko jak to teraz jest. Pozdrawiam. I mam nadzieje, że można zamknąć.
Powrót do góry Go down
ozzyzard
Gracz
ozzyzard

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 7:20 pm

Promyczek sorry za to i pewnie dostane warna. Czy Ciebie pojebało?
Zmniejszyć dmg z łapy hmm tylko dlaczego DYSTANSOWI gracze dalej biją tyle samo co ci wręcz, jaka jest tego logika? Dystansowym łatwiej jest atakować bo nie muszą podchodzić dlatego wg. mnie powinni bić mniej. Łapa bije więcej ponieważ trzeba podejść. Jaki gracz w pvp pozwoli komuś kto bije dużo z łapy stać przy sobie? Nie chcę nic sugerować ale dlaczego starasz się polepszyć swoją klasę? Wbiłeś już wystarczająco dużo as'a więc co? Propozycja żeby skill szedł wolniej.
Moim zdaniem sens tego tematu jest prosty: MSB nakurwia za przeproszeniem za dużo a 80% szansy na trafienie to żadne utrudnienie dla gracza z 120+ as, MSB bije więcej niż łapa która nie ma range.
Wydaje mi się że każdy gracz bijący wręcz przyzna mi rację. Podpisuję się pod tym tematem w 100%.
Dziękuję za wysłuchanie i przepraszam za słownictwo, ale nie mogłem się powstrzymać.
Powrót do góry Go down
Czeko
Gracz
Czeko

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 7:27 pm

Promyczek napisał:
Moja propozycja polega na zmniejszeniu ogólnego dmg z gloverów/balli jaki dostajemy na lvl, ponieważ ja bije z MSB po 10k a z G balla po 7-8k. Jednak inne profesje też mają duży dmg z gloverów, a jak zdobędą mistic to będą bić więcej niż dystansowi gracze z MSB do tego ball ten ma tylko 3 kratki range. Bardzo łatwo więc można się zbliżyć do przeciwnika, a glover ma nie dość, że dużo ataku to jeszcze Def, który sprawia iż bijemy mniej.

Moim zdaniem powinno się zmniejszyć ogólny dmg ataku z rąk wszystkich profesji, położyć większy nacisk na skille i zmniejszyć szybkość wbijania attack speed'a ponieważ w porównaniu do innych skilli idzie on porażająco szybko.

Drogi Promyczku, a więc niestety musze Cię zaskoczyć w tej całej sprawie.
Attack speed leci normalnie dlatego, że bijesz póki co zapewne tylko AS.Dlaczego takiej propozycji nie napisałeś o zmiane ataku gloverów,msb.. siedziałeś cicho bo Ci było wygodnie bijesz po 10k+ toć to trochę dużo nie uważasz? Santa 30 atack, Mistic 34 atack a więc dużej różnicy w uderzeniach nie zrobi.Większy nacisk na skille? Teraz nie mam pvp, a co bybyło gdyby tylko spamowało by się hotheye ze skillami ŚMIECH!
Powrót do góry Go down
Sensimiller
Gracz
Sensimiller

Poziom ostrzeżeń : 3/4 ostrzeżeń

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 7:28 pm

Promyczek napisał:

totalny bezsens według mnie...
po 1 . nie jest łatwo zbliżyć się do przeciwnika jest zanzo + bukujutsu + np map click..
po 2. postacie które bija z Gloverów maja o wiele trudniej w pvp niz np gohan który może latać dookoła przeciwnika lub inne postacie które biją z balla które zazwyczaj biją czarem na taget..
po 3. MSB ma 3 kratki zasięgu jest to dużo i z łatwością można uderzać z niego.. a glovery Maja def ponieważ nie bija na odległość tylko w mele (chyba logiczna rzecz)
zmniejszenie DMG z ręki nie jest potrzebne
co do attacku speedu nie idzie on zatrważająco szybko według mnie jest w porządku jedyną rzecz która mogłaby być zmieniona to przyrost attack speedu za transy lub dodanie do gloverów i balli szybkości ataku przykladowo " 20:25 You see sayian glove (Atk:27, Def:31 ,Speed:7)" lub innej podobnej rzeczy .
myślę ze to by rozwiązało sprawę
Powrót do góry Go down
ChoryKat
Gracz
ChoryKat

Reputacja : -2
Poziom ostrzeżeń : 2/4 ostrzeżeń

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 7:41 pm

Poprawcie atak z Crossbow bo na 60 dista nie trafiam w Orc'i pod Thais , a gram Knightem.
Powrót do góry Go down
Boyka
Gracz
Boyka

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 7:47 pm

po pierwsze na 8.54 nigdy pvp nie bedzie bo 90% tutaj ma bota biega na dashu, auto target, leczenie itd. a bez zaznaczania tutaj stoi 3 typa spamuje czar na party i wszyscy padaja bo nikogo nie trzeba targetowac takie pvp tutaj jest Smile
Powrót do góry Go down
jakuz
Gracz
jakuz

Reputacja : -1

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 8:03 pm

Uwierz promyczku, że w tibi pod każdą jej postacią 3 kratki jest to kolosalna odległość szczególnie na serverach gdzie hit speed wynosi przy skilach 100 ~0.5s.
W czasie gdy ty już dawno zaznaczyłeś swojego przeciwnika i spokojnie sobie czekasz aż on do ciebie podbiegnie możesz oddać w niego 2-3 hity, przy średnich skilach z msb dojdzie do 10k, a kiedy on do ciebie podbiegnie (albo już nie zdąży) spokojnie możesz sobie strzelić zanzoken w jakikolwiek kawałek mapy. Dlatego jestem zdania, że MSB i inne bale powinny być słabsze niż glovery.
Powrót do góry Go down
Sensimiller
Gracz
Sensimiller

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 8:04 pm

Boyka napisał:
po pierwsze na 8.54 nigdy pvp nie bedzie bo 90% tutaj ma bota biega na dashu, auto target, leczenie itd. a bez zaznaczania tutaj stoi 3 typa spamuje czar na party i wszyscy padaja bo nikogo nie trzeba targetowac takie pvp tutaj jest [You must be registered and logged in to see this image.]

nikt Ci nie karze grać a co do bótów sam dostałeś bana za macro use.
więc nie powinieneś sie odzywać jeśli ktoś potrafi grać to gra bez botów jeśli sobie nie radzi to musi sobie pomóc.. a boty zawsze będą i wszędzie.
Powrót do góry Go down
Matthew002
Gracz
Matthew002

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 8:31 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]chyba se jaja robicie większość osób które wypowiedziały sie za osłabieniem msb to ci którzy grają saiyanami z łapą ... co może msb ma miec 10 atk żebyście nie mieli z postaciami bijącymi z kulki żadnego problemu w pvp [You must be registered and logged in to see this image.]? co jeszcze... jeśli msb ma być osłabione to glovery także a msb max zmniejszenie atk to do 40 nie nizej bo bedzie bezużyteczne

Down
To Nie zmienia tego ze 2 mistic glovery i tak w pvp dadzą wiecej niz msb dlatego tak jak pisalem msb mozna obnizyc max o te 10 atk aby mialo 40 atk bo sam gram namkiem i zauwazylem ze hity nawet na malym lvlu sa juz troche za duze.. jestem na bieżąco ze zmianami na serwerze i wiem ze atk gloverow byl obniżany

Ostatnio zmieniony przez Matthew002 dnia Czw Sty 03, 2013 8:39 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Teridos Mistrzem
Gracz
Teridos Mistrzem

Reputacja : 6

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 8:34 pm

@Matthew002 ekhm, gloverki już zostały osłabione... dlatego odstają od ballów... Chyba nie czytasz dokładnie... =/
Powrót do góry Go down
Sensimiller
Gracz
Sensimiller

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyCzw Sty 03, 2013 8:34 pm

Matthew002 napisał:
[You must be registered and logged in to see this image.]chyba se jaja robicie większość osób które wypowiedziały sie za osłabieniem msb to ci którzy grają saiyanami z łapą ... co może msb ma miec 10 atk żebyście nie mieli z postaciami bijącymi z kulki żadnego problemu w pvp [You must be registered and logged in to see this image.]? co jeszcze... jeśli msb ma być osłabione to glovery także a msb max zmniejszenie atk to do 40 nie nizej bo bedzie bezużyteczne

Jak czytałbyś newsy na stronie dbr to wiedziałbyś ze wszystkie glovery zostały osłabione a balle wzmocnione
Powrót do góry Go down
Boyka
Gracz
Boyka

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] EmptyPią Sty 04, 2013 10:58 am

tylko ze tutaj jeden chuj czy masz 2 glovery czy 1 ja na 2 glovach santa 48 atk jak mialy bilem 14k a z 1 po 12.5-13
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Oslabienie [MSB] Empty
PisanieTemat: Re: Oslabienie [MSB]   Oslabienie [MSB] Empty

Powrót do góry Go down

Oslabienie [MSB]
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: Serwer :: Pomysły - poczekalnia-
Skocz do: